Dani Alves erkender: Skulle til Chelsea og Man City

Del

35-årige Dani Alves har haft en gloværdig karriere med succes efter succes. Det kunne dog have set anderledes ud såfremt de aftaler, han indgik, blev til noget. Han erkender, at han aldrig helt forstod hvorfor skiftet til Chelsea brød sammen, mens det var af familiære årsager, at han alligevel ikke kom til Manchester City.

– Jeg kom aldrig til Chelsea på grund af klubben, ikke på grund af mig, fortæller han til Sky Sports og følger op:

– Jeg troede, at handlen var i hus og at jeg skulle til Chelsea og arbejde sammen med José Mourinho. Jeg ved ikke, om han fik en anden information om, at jeg ikke ville skifte klub, fordi siden den situation har vores forhold ikke været så godt. Men det var ikke min skyld. Jeg var overbevist om, at skiftet var ført igennem og jeg var klar til at arbejde sammen med ham.

Dani Alves levede nogle af sine bedste år som fodboldspiller under Pep Guardiola i FC Barcelona og derfor ønskede Alves også at spille under Guardiola i City. Det blev dog ikke til noget alligevel.

– Guardiola gjorde mig meget bedre som fodbold. Han lærte mig mange ting og derfor bliver jeg i hvert interview spurgt om det samme. Han er den bedste træner jeg har arbejdet med.

– Han er et geni når det komme til afgørende øjeblikke. Han ved, hvordan han skal lære sine spillere, hvad de skal gøre på banen. Ofte var det ham, som vandt kampene, vi skulle bare følge hans instruksioner.

– Alt var gjort klar til at jeg skulle til Manchester City, men det skete ikke på grund af familiære årsager. Pep kendte til mine intentioner og jeg talte med ham om at jeg ville elske at arbejder under ham igen. Han ved, hvor stor respekt jeg har for hans team og derfor ønskede jeg at arbejde for ham igen indtil noget andet dukkede op.

– I livet skal du opveje tingene selvom det ‘blot’ er beslutninger i din karriere. Mine beslutninger om min karriere tager jeg nøje så de ikke rammer nogen fra min familie.

– Mit arbejde er lettere at udføre, når min familie er glad.

Dani Alves er i dag i PSG.

Del