FIFA advarer: Ingen VM til Super League-spillere

Del

I øjeblikket arbejder flere europæiske topklubber på at stifte en Super League, som spilles uden deltagelse fra FIFA og UEFA. Som bekendt står UEFA for Champions League mens FIFA blandt andet står for VM.

FIFA-præsidenten Gianni Infantino kunne i går bekræfte, at der vil komme fatale konsekvenser såfremt spillerne deltager i en uafhængig liga.

– Enten er du med, eller også er du ikke, forklarede Infantino med henvisning til, at hvis man først deltager i Super League, så er man ude af FIFA-regi og dermed ude af VM og de andre turneringer, som FIFA er vært for. Infantino understregede, at det ‘inkluderer alle turneringer’.

Det er Der Spiegel, som kunne lække dokumenter om, at topklubberne er ved at stable en ny turnering på benene, som altså ikke har noget med hverken FIFA eller UEFA at gøre.

Det kan gå hen og revolutionere fodbolden og hvis først topklubberne får stiftet en sådan turnering, er der ingen tvivl om, at den store prestige ved Champions League og VM frafalder, da de helt store spillere – og klubber – pludselig ikke længere er deltagende.

Del